Jump to content Jump to search
Ajankohtaista
25.08.2021

Asuntounelmia Söderfjärdsbackenilla

Moni unelmoi asumisesta paikassa, jossa voi elää maaseutumaisesti metsän ja peltojen läheisyydessä ja silti kyetä osallistumaan urheilu-, kulttuuri- ja elinkeinoelämään, ja vieläpä siten, että kaupungin ytimeen on vain 15 minuutin matka. Kuulostaa varsinaiselta unelmalta, eikö totta? Nyt unelmilla on paikka ja aika käydä toteen!

Maalahden Söderfjärdsbackenilla on nyt tarjolla suuria ja upeita tontteja ympäristössä, joka huokuu kestäviä arvoja, elämyksiä ja mukavan arjen elementtejä. Tilavia tontteja on tällä hetkellä vapaina varattaviksi.

Alueelta olet 15 minuutissa Vaasan keskustassa, 15 minuutissa Vaasan lentokentällä ja niin ikään 15 minuutissa myös Vaasan satamassa. Kaikki on toisin sanoen lähellä tätä aluetta.

oversikt soderfjardsbacken2
Strateginen sijoitus kunnalta

Tällä hetkellä alueella on 18 tonttia varattuna. Niistä kolmessa rakentaminen on jo pitkällä. Kiinnostus tontteja kohtaan on suurta ja kunta saa uusia kyselyjä tonteista jatkuvasti. Alue on valmiiksi asfaltoitu ja tonteille on helppo rakentaa.

– Olemme suunnitelleet alueen siten, että se sopii hyvin luontoon ja kulttuuriympäristöön sekä tukee kestäviä ratkaisuja, kertoo Monica Asplund Maalahden kunnan tekniseltä osastolta.

Maalahden kunta teki strategisen päätöksen rakentaessaan uuden asuntoalueen juuri Söderfjärdsbackenille. 15 minuutin matka joka suuntaan on tunnusomainen määritelmä alueelle.

– Söderfjärdsbacken on kunnalle pitkäaikainen investointi, kertoo Mikko Ollikainen, joka on kunnanvaltuuston puheenjohtaja. Alue oli useiden eri maanomistajien hallussa, joilta kunta osti maata pala kerrallaan. Aluetta, jossa yhdistyvät kaunis luonto, maisemat ja rauha, ja joka on vain kivenheiton päässä kaikista palveluista ja loistavista vapaa-ajanmahdollisuuksista, arvostetaan tänä päivänä paljon.

Maalahden kunnanjohtaja Jenny Malmsten on tyytyväinen Söderfjärdsbackenin ainutlaatuiseen sijaintiin.
– Yhtä aikaa kun olemme maaseutupaikkakunta, olemme myös selkeästi lähellä Vaasaa keskuspaikkana, minkä ansiosta Maalahti pystyy tarjoamaan asukkailleen hienon valikoiman erilaisia mahdollisuuksia, kertoo Malmsten. Söderfjärdsbackenin alue on kohtauspaikka erilaisille elämäntavoille: Siellä kaupunkimaisuus kohtaa boheemimman elämäntavan, mikä houkuttelee uusia asukkaita, joilla voi olla erilaisia odotuksia Maalahdelta. On myös hienoa, että Söderfjärdsbackenin avulla kunta kiinnostaa eri ikäisiä ja eri elämäntilanteissa olevia asukkaita. Julkiset palvelut ovat lähellä. Osa niistä on Yttermalaxin keskustassa. Suunnittelemme myös, että pystyisimme tarjoamaan alueella varhaiskasvatuspalveluita. Varat Söderfjärdsbackenin alueelle suunniteltavaa päiväkotia varten on varattu ensi vuodelle ja rakentaminen on suunniteltu aloitettavan vuonna 2023.

Mahdollisuus seurata vuodenaikojen vaihtumista
Työt Söderfjärdsbackenin alueella etenevät vauhdilla. Alue on asfaltoitu, talojen perustuksia on rakenteilla ja jo varatuilla tonteilla tehdään suunnittelutöitä. Uusi osa kuntaa kasvaa käsi kädessä asukkaiden kanssa, jotka juuri nyt suunnittelevat ja toteuttavat unelmiaan alueella.

Ben Tuomela tekee lomansa aikana perustuksia taloonsa. Yhdessä vaimonsa Lindan kanssa Ben suunnittelee muuttoa uuteen kotiin puolentoista vuoden kuluttua. Tuomelalle rakentaminen on osa arkipäivää. Hän on omistanut ja pyörittänyt Arkitek-rakennusyritystä vuodesta 2016 lähtien ja viihtyy Maalahdessa erinomaisesti sekä asukkaana että yrittäjänä. Nyt rakenteilla on pariskunnan oma talo, jonka tyylisuunta on amerikkalainen.
– Maalahti on hieno kunta asua. Kaikki on lähellä meitä. Työskentelen paljon Maalahdessa, mutta myös lähiseudulla. Maalahdessa on helppo toimia yrittäjänä tänä päivänä. Meillä on aktiivinen yrittäjäyhdistys, jolla on mahtava verkosto.

Ben

ben2

Rakentaessaan Kyhmyjoutsenentielle Tuomela on vaikuttunut kauniista ympäristöstä tontin läheisyydessä.
– Pidän Söderfjärdenin maisemasta. Tulee olemaan hienoa nauttia maisemista peltojen yli kahvikupin ääressä ja ihailla vuodenaikojen vaihtumista. Täällä vallitseva rauha on jotain aivan erityistä.

Metsä ympäröi Kronkvist-Torkon perhettä
Rakennusintoa on ilmassa myös vähän matkan päässä Tuomelan talotyömaalta. Ida Kronkvistin ja Jarno Torkon perheellä on rakenteilla yksikerroksinen omakotitalo, jonka on määrä valmistua talvella 2022. Ida Kronqvist pitää sylissään seitsemän viikon vanhaa nuorimmaista poikaansa Einaria ja tuudittaa lasta uneen. Vanhemmat lapset Luka ja Neela ovat myös tänään mukana rakennuksella. Molemmat odottavat uutta kotia innoissaan. Uudessa talossa sisarukset tulevat saamaan omat huoneensa, mikä on mahtavaa, sillä rakennusaikana perhe on
asunut melkolailla pienissä tiloissa.
– Ikkunat ja ovet tulevat ensi viikolla. Pääsemme muuttamaan helmikuun puolivälissä, jos kaikki sujuu hyvin.

Ida

Ida3

Rakentaminen on käynnissä ja vauhti on huimaa. Unelma ensi kesästä elää jo vahvana perheen mielessä.

– Silloin tehdään varmasti pihatöitä! Rakennamme melko yksinkertaisesti ja keskitymme ratkaisuihin, jotka toimivat hyvin perheessä. Kaksi vanhinta lastamme käyvät koulua Vaasassa ja etäisyys Söderfjärdsbackenilta kaupunkiin on lyhyt. Se on mahtavaa koko perheelle! Uudessa talossa lapsilla tulee olemaan omat huoneensa. Se oli meille tärkeysjärjestyksessä numero ykkönen.

Pian muuttamaan!
Johannes ja Sini Vierola rakentavat taloa Kronkvist-Torkkoa vastapäätä. Myös täällä hihat heiluvat ripeään tahtiin. Talo tulee olemaan muuttovalmis jo syksyllä ja perhe odottaa innolla hetkeä, jolloin he pääsevät nauttimaan tontilta avautuvista näkymistä. Johannes työskentelee Runsorissa, jonne on lyhyt työmatka. Sini toimii opettajana Laihialla. Lapset Viljami ja Elmeri ovat 3- ja 6-vuotiaita. Pian perheen lapsiluku kasvaa
kolmannella lapsella.
Johannes1

– Pidämme näkymästä Söderfjärdenille. Asumme tällä hetkellä Maalahdessa ja aikaisemmin asuimme Sepänkylässä. Olen varttunut Koivulahdessa, mutta elämäni ensimmäisen vuoden asuin Maalahdessa, kertoo Johannes Vierola.

– Alue on hienoa, mutta on myös selvää, että meidän oli helppo valita Maalahti asuinpaikkakunnaksemme siitä syystä, että appivanhempani asuvat Åminnessa, kertoo Sini.

– Odotamme ensi kesää innolla, sillä silloin meillä on takuulla kädet täynnä työtä tällä tontilla!


Lisätietoa tonteista.

Lisätietoa tonteista ja tonttivarauksista:
Tekniikka-, infrastruktuuri- ja ympäristöosasto
Kansliasihteeri Monica Asplund
Puh. 050 401 2405
monica.asplund@malax.fi


Siirry "Ajankohtaista"-sivulle