Jump to content Jump to search
Idrott, motion och hälsa

Idrott, motion och hälsa

I kommunen erbjuds ett mångsidigt utbud av motions- och idrottsevenemang. Här kan du läsa om flera möjligheter till diverse motionsformer och -kampanjer.

Låna cykel, ishockeyutrustning, träningsredskap osv.

Fritidskansliet och biblioteket samarbetar kring att låna ut bland annat blodtrycksmätare, snöskor, motionsredskap, hjälmar, skridskor, långfärdskridsskor, pulsklockor, elcykel, fatbike, citybike och aktivitetsarmband. Exakt vad som erbjuds varierar. 

Allt detta kan du låna via biblioteket i Yttermalax, tfn 040 650 7983.

InBody kroppsskanning

InBody kroppsskanning arrangeras två gånger per år, i april och i november. Målsättningen med InBody-kroppssammansättningsmätningen är att ge en objektiv bild av kroppen. InBodymätningen är till hjälp vid uppföljningen av hälsa, matvanor, viktkontroll och vid andra levnadsförändringar. Mera information och förklaringar till InBody.

Kilometerkisa 2022, cykel- och gåkamapanj

Du deltar i cykelkampanjen genom att anmäla dig på sidan www.kilometrikisa.fi. Där registrerar du dig och anmäler dig till gruppen "Malax-Maalahti" (liity joukueeseen). Deltagarkoden  (osallistumiskoodi) är "Malax2022". OBS! Det var fel kod i Infobladet.

Du deltar i promenadkampanjen genom att registrera dig på www.kavelykilometrikisa.fi. Där registrerar du dig och anmäler dig till gruppen "Malax-Maalahti" (liity joukueeseen). Deltagarkoden (osallistumiskoodi) är "Malax-Maalahti1234". OBS! Det var fel kod i Infobladet.

Genom att delta har du möjlighet att vinna en cykel, ett 100 € presentkort eller många andra priser. Det är fråga om två landsomfattande kampanjer på internet, en cykelkampanj som heter Kilometrikisa och en gåkampanj som heter Kävelykilomterikisa. Du kan delta i endera eller i båda. Malax har ett lag i båda kampanjerna och laget (joukkue) heter ”Malax-Maalahti”.

Alla som har registrerat minst 200 cykelkilometrar och/eller 100 gåkilometrar får delta i utlottning av en cykel och ett presentkort på 100 €. Alla som har registrerat minst 500 km på cykel och/eller 200 km promenad får ett tröstepris. Alla som har registrerat minst 1000 km på cykel och/eller 400 km promenad får ett diplom och ett värdefullare tröstepris. Utlottningspriser lottas även ut bland de som har mindre än 200 km/100 km. Samtidigt deltar du även i vår I Form För Livet motionskampanj och då har du möjlighet att vinna priser även där.

Efter att du registrerat dig kan du skriva in antal kilometer samt timmar och minuter. Sidan är endast på finska.

Tid för cykelkampanjen: 1.5-22.9.2022
Tid för gåkampanjen: 1.5-31.10.2022

I Form För Livet, IFFL

Motionskampanjen I Form För Livet pågår fortgående. Alltid då en kampanj tar slut påbörjas en ny. Nya IFFL-kampanjer påbörjas årligen i januari, mars, juni och oktober. Man kan endera använda ett motionskort som man fyller i hemma eller fylla i ett häfte vid en av de ca 20 motionslådorna som finns runt om i Malax kommun. Man kan också skicka info om sina prestationer via e-post till anders.hendricksson@malax.fi.

IFFL-Blanketten
Ifyllbar IFFL PDF

iffl logov3 finish bla v2

 IFFL AFFISCH sommar 19


Mera information

Behöver du mera information angående kommunens idrotts-, motions- hälsoverksamhet, kontakta i så fall fritid@malax.fi eller fritidssekreterare Anders Hendricksson.

Anders Hendricksson
Fritidssekreterare, Bildningsavdelningen

Senast uppdaterad 23.09.2022 13:10