Jump to content Jump to search
Maaseutuasiat

Maaseutuasiat

 

 

K5-yhteistoiminta-alueen maaseutuhallinnon palveluja on saatavilla neljässä toimipisteessä, jotka sijaitsevat Maalahdessa, Korsnäsissä, Närpiössä ja Kristiinankaupungissa.
Maaseutuhallinnon sivut: www.kviisi.fi


bolot4 013b2

Maalahden maataloustoimisto
Malminkatu 5
66100 Maalahti

Maaseutusihteeri Åsa Backman
Puh. 050 087 4511
lantbruk@kfem.fi

 

Aiotko hankkia kesälampaita tai -kanoja, tai onko sinulla hevosia?
Muista rekisteröityä eläintenpitäjäksi, jos sinulla on tai aiot hankkia hevosia, lampaita, vuohia, siipikarjaa (esimerkiksi kanoja, hanhia tai kalkkunoita), sikoja (tai minipossuja), mehiläisiä, kimalaisia, nautaeläimiä, turkiseläimiä (minkkejä, kettuja tai supeja) tai kameli- ja hirvieläimiä. Myös paikka, jossa pidät eläimiä, on rekisteröitävä (eläinten pitopaikka).
Eläintenpitäjäksi on rekisteröidyttävä eläinten määrästä tai käyttötarkoituksesta riippumatta (koskee myös harrastus- ja seuraeläimiä), myös silloin, kun sinulla on eläimiä vain vähän aikaa (esimerkiksi kesälampaita tai -kanoja).
Voit tehdä ilmoituksen itse, tarkistaa tietojasi eläintenpitäjänä ja korjata tietojasi Ruokaviraston verkkopalvelussa: https://epr.ruokavirasto.fi (verkkopankkitunnukset tarvitaan).
Voit myös edelleen tehdä ilmoituksen maataloustoimistoon kunnantalolle. Voit pyytää ja/tai lähettää lomakkeita liitteinä sähköpostitse, lantbruk@kfem.fi. Lomakkeet ja muuta tietoa on Ruokaviraston verkkosivustolla.

Siipikarjan ulkonapitokielto maalis–toukokuussa!
Sinun on suojattava siipikarjasi 1.3.–31.5. siten, että ne eivät ole kontaktissa luonnonvaraisiin lintuihin ja niiden ulosteeseen. Tavoitteena on ehkäistä lintuinfluenssan leviämistä kotieläiminä pidettäviin lintuihin. Kielto suojaa myös muilta tartuntataudeilta, kuten salmonellalta. Tänä aikana sinun on pidettävä linnut sisätiloissa. Jos kuitenkin pidät niitä
ulkona, sinun on tehtävä kirjallinen ilmoitus kunnan eläinlääkärille. Tarkemmat ohjeet löytyvät Ruokaviraston verkkosivustolta, kirjoita hakuun ”ulkonapitokielto” (www.ruokavirasto.fi).


 

Maanvuokrasopimuslomake

Kunnan omistamien maatalousmaiden vuokraamisesta vastaa tekninen osasto. Lisätietoja antaa Monica Asplund, puh. 050 401 2405, monica.asplund@malax.fi.

 

Päivitetty 15.06.2021 08:45