Jump to content Jump to search
Pixnekliniken

Pixnekliniken

Österbottens välfärdsområde ansvarar för social- och hälsovårdstjänsterna i Malax kommun fr.o.m. 1.1.2022.

Från och med 1.1.2022 uppdateras inte längre uppgifterna om social- och hälsovårdstjänsterna på Malax kommuns sidor, men de hålls synliga för invånarna  ännu under början av året. Aktuell och uppdaterad information finns på Österbottens välfärdsområdes sidor på adressen osterbottensvalfard.fi.

Nya ansvarspersoner och kontaktuppgifter

Det här innebär att också de personer som tidigare arbetat i kommunerna och samkommunerna kommer att få nya kontaktuppgifter och ansvarsområden från och med 1.1.2022.


Läs mer om Pixneklinikens verksamhet

Pixnekliniken finns nu i nya utrymmen, adress Mogårdsgränd 3, 66100 MALAX

DSC04899 2

Pixnekliniken tfn 040 650 8112


Chef för missbrukarvården, Camilla Berts-Orre tfn 040 650 8113

camilla.berts-orre@ovph.fi

Pixnekliniken, Mogårdsgränd 3, 66100 MALAX

Vi finns även på  Facebook! 


 

 Pixnekliniken är:

• En vård och rehabiliteringsenhet för män och kvinnor som behöver fundera över sitt beroende (alkohol- tablett- drog- eller spelberoende).

• En vård och rehabiliteringsenhet med plats för 8 klienter. Handikappvänliga utrymmen finns.

• En vård och rehabiliteringsenhet som säkerställer möjlighet till svenskspråkig missbrukarvård i Finland.


Vårdens innehåll:

Vården består vanligtvis av en 4-6 veckors rehabilitering med möjlighet till en längre vårdperiod. Rehabiliteringsprogrammet bygger på evidensbaserade psykosociala metoder för att stöda förändringsprocesser vid beroendeproblematik, bl.a. 12-stegsprogrammet, KBT-teknik, MI-samtalsmetoden och HAP-programmet hör till rehabiliteringsmetoderna. Genom föreläsningar, grupp- och enskilda samtal stöds klienten i förändringsarbetet med att hitta nya lösningar och en ny livsstil.

Akupunktur och avslappningsövningar ingår även i rehabiliteringen. Under vårdtiden ges möjlighet att bekanta sig med olika eftervårdsformer och individuella eftervårdsplaner görs upp. Personal finns på plats dygnet runt.

I Pixneklinikens absoluta närhet finns kommunens idrottsanläggningar som klienter kan använda under vårdtiden. En holistisk människo- och hälsosyn är grunden för rehabiliteringen och verksamheten på Pixnekliniken.

Anhöriga deltar i vården i form av inbjudan till enskilda samtal, par- och familjesamtal och anhörigkurs.

Pixnekliniken har plats för 8 klienter och tas emot från hela Finland. Även anhörigkurser och anhörigsamtal samt eftervård och öppenvård erbjuds vid Pixnekliniken.


 

Pixneklinikens Info angående Covid-19
Pixnekliniken tar emot klienter

Du liksom alla andra är som tidigare välkommen att ta kontakt (telefon 040 650 8112 eller 040 650 8113) för att få handledning och råd i frågor kring vård- och rehabiliteringstjänster inom missbrukarvården.

Pixnekliniken följer kontinuerligt och noggrant med rekommendationer och restriktioner som utfärdas från Finlands regering och THL (Institutet för hälsa och välfärd) för att bromsa smittspridning av coronaviruset.

Observera att du inte kan inleda vård och rehabilitering på Pixnekliniken just nu om du har förkylningssymtom, influensa eller är i karantän.

Besök av anhöriga och vänner enligt överenskommelse med Pixnekliniken. Kontakt och stöd till person på vård kan istället ske genom telefonsamtal.

Pixnekliniken finns till för Dig som är i behov av vård och rehabilitering orsakade av beroendeproblematik och beroendesjukdom.Kommuninfo 4/2020 (8 maj 2020)

Pixneklinikens tjänsteutbud i fråga om telefonrådgivning, rehabilitering med dygnetruntvård och överenskommelser om individuella stödsamtal fungerar oförändrat i enlighet med social- och hälsovårdsministeriets påminnelse.

Senast uppdaterad 13.01.2022 12:49