Jump to content Jump to search
Pixnekliniken

Pixnekliniken

 Läs mer om Pixneklinikens verksamhet

Uppföljningsveckoslut/-dagar

  • Uppföljningsdagar 3-5 januari 2022 eller uppföljningsveckoslut 7-9 januari 2022.

Uppföljningsveckoslut/dagar ordnas på Pixnekliniken. Inbjudningar sänds ut till de som rehabiliterats här de senaste åren. Men även de som rehabiliterats för en längre tid sedan är välkomna.

Pixnekliniken finns nu i nya utrymmen, adress Mogårdsgränd 3, 66100 MALAX

DSC04899 2

Pixnekliniken tfn 040 650 8112 

pixnekliniken@malax.fi


Chef för missbrukarvården, Camilla Berts-Orre tfn 040 650 8113

camilla.berts-orre@malax.fi

Pixnekliniken, Mogårdsgränd 3, 66100 MALAX

Vi finns även på  Facebook! 


 

MAMSELLEN

Mer information om Mamsellen på vår hemsida.

 ”Mamsellen” öppnar vid Pixnekliniken – vill hjälpa mammor med rusmedelsproblem, VBL:s artikel om Mamsellen

Mamsellen tfn 040 650 8150

mamsellen@malax.fi

Pixnekliniken tfn 040 650 8112, Camilla Berts-Orre tfn 040 650 8113
camilla.berts-orre@malax.fi


 Pixnekliniken är:

• En vård och rehabiliteringsenhet för män och kvinnor som behöver fundera över sitt beroende (alkohol- tablett- drog- eller spelberoende).

• En vård och rehabiliteringsenhet med plats för 8 klienter. Handikappvänliga utrymmen finns.

• En vård och rehabiliteringsenhet som säkerställer möjlighet till svenskspråkig missbrukarvård i Finland.


Vårdens innehåll:

Vården består vanligtvis av en 4-6 veckors rehabilitering med möjlighet till en längre vårdperiod. Rehabiliteringsprogrammet bygger på evidensbaserade psykosociala metoder för att stöda förändringsprocesser vid beroendeproblematik, bl.a. 12-stegsprogrammet, KBT-teknik, MI-samtalsmetoden och HAP-programmet hör till rehabiliteringsmetoderna. Genom föreläsningar, grupp- och enskilda samtal stöds klienten i förändringsarbetet med att hitta nya lösningar och en ny livsstil.

Akupunktur och avslappningsövningar ingår även i rehabiliteringen. Under vårdtiden ges möjlighet att bekanta sig med olika eftervårdsformer och individuella eftervårdsplaner görs upp. Personal finns på plats dygnet runt.

I Pixneklinikens absoluta närhet finns kommunens idrottsanläggningar som klienter kan använda under vårdtiden. En holistisk människo- och hälsosyn är grunden för rehabiliteringen och verksamheten på Pixnekliniken.

Anhöriga deltar i vården i form av inbjudan till enskilda samtal, par- och familjesamtal och anhörigkurs.

Pixnekliniken har plats för 8 klienter och tas emot från hela Finland. Även anhörigkurser och anhörigsamtal samt eftervård och öppenvård erbjuds vid Pixnekliniken.


 

 Malax kommun är sedan 1.8.2017 värdkommun för den svenskspråkiga beroendevården vid Pixnekliniken.


 

Pixneklinikens Info angående Covid-19
Pixnekliniken tar emot klienter

Du liksom alla andra är som tidigare välkommen att ta kontakt (telefon 040 650 8112 eller 040 650 8113 samt via pixnekliniken@malax.fi eller förnamn.efternamn@malax.fi) för att få handledning och råd i frågor kring vård- och rehabiliteringstjänster inom missbrukarvården.

Pixnekliniken följer kontinuerligt och noggrant med rekommendationer och restriktioner som utfärdas från Finlands regering och THL (Institutet för hälsa och välfärd) för att bromsa smittspridning av coronaviruset.

Malax kommuns ledningsgrupp ger dagligen uppdaterad information, också till oss på Pixnekliniken, att följa för att bromsa och förhindra smittspridningen av coronaviruset.

Observera att du inte kan inleda vård och rehabilitering på Pixnekliniken just nu om du har förkylningssymtom, influensa eller är i karantän.

Besök av anhöriga och vänner enligt överenskommelse med Pixnekliniken. Kontakt och stöd till person på vård kan istället ske genom telefonsamtal.

Pixnekliniken finns till för Dig som är i behov av vård och rehabilitering orsakade av beroendeproblematik och beroendesjukdom.Kommuninfo 4/2020 (8 maj 2020)

Pixneklinikens tjänsteutbud i fråga om telefonrådgivning, rehabilitering med dygnetruntvård och överenskommelser om individuella stödsamtal fungerar oförändrat i enlighet med social- och hälsovårdsministeriets påminnelse.

Senast uppdaterad 03.11.2021 13:37