Jump to content Jump to search
Terveyspalvelut

Maalahden-Korsnäsin terveyskeskus

Kesän aukioloajat 2021 löydät tästä.


 

Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita ensin terveyskeskukseen niin saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta,
puh. 06 347 7645.

Aukioloaikojen ulkopuolella: soita keskussairaalan päivystyspoliklinikalle, puh. 116 117.

Tietoa koronaviruksesta

Huom! Ota aina puhelimitse yhteyttä hoidon tarpeen arviointiin ennen mahdollista terveyskeskuksessa käymistä. Lääkärin vastaanotolle tulevat henkilöt käyttävät pääsisäänkäyntiä ja odottavat odotustilassa kuten tavallisesti. Jos sinulla on flunssaoireita, pyydämme sinua käyttämään ambulanssioven vasemmalla puolella olevaa ovea. 

Seuraamme Vaasan sairaanhoitopiirin suosituksia ja pyydämme kaikkia vierailijoita 12 ikävuodesta ylöspäin käyttämään kasvomaskia kun tulette terveyskeskukseen. Ottakaa oma kasvomaskinne mukaan!

Maalahden kunnan koronavirustiedotteet löydät tästä.

Rokotustilanteesta Maalahdessa ja Korsnäsissa voit lukea tässä.

Maalahden-Korsnäsin terveyskeskus noudattaa Vaasan keskussairaalan ohjeita, katso linkki alla.
Vaasan keskussairaalan koronavirus-tiedote ja ohjeet
Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen koronavirus-tiedote

Koronavirustartuntaa tai siihen altistumista epäillessä ei pidä soittaa hätänumeroon 112. Hoito-ohjeita saa valtakunnallisesta neuvontanumerosta 0295 535 535.


Maalahden-Korsnäsin terveyskeskuksen alueella on noin 7 800 asukasta. Terveyskeskuksella on toimipisteitä Maalahden ja Korsnäsin kunnissa. Päätoimipiste sijaitsee Maalahdessa. 

Terveyskeskuksen tehtävänä on terveydenhuoltopalvelujen tuottaminen ja kehittäminen sekä väestön terveyden edistäminen ja ylläpitäminen.


Henkilöt, joiden kotikunta ei ole Maalahti tai Korsnäs, tai jotka eivät ole vaihtaneet terveyskeskustaan Maalahden-Korsnäsin terveyskeskukseen, tulisi hakeutua Vaasan keskussairaalan yhteispäivystykseen, kuten sovittiin yhteispäivystystä muodostettaessa. Potilaat eivät tarvitse lähetettä tai hoitoonohjausta Maalahden-Korsnäsin terveyskeskuksesta.

Ainoastaan kiireellisissä tapauksissa, joissa on kysymys hengenvaarasta tai sairaus voimakkaasti pahentuu saman päivän aikana ja muuttuu hengenvaaralliseksi, voi toisen kunnan potilas saada hoitoa terveyskeskuksessamme.

Parasta on kertoa kotikunta jo ensimmäisessä puhelinkontaktissa tai ilmoittautumisen yhteydessä, jotta potilas on mahdollista ohjata oikeaan hoitopaikkaan.


hvchemsida

 

Päivitetty 08.06.2021 12:34