Jump to content Jump to search
Terveyspalvelut

Maalahden-Korsnäsin terveyskeskus

Pohjanmaan hyvinvointialue vastaa maalahtelaisten sosiaali-ja terveydenhuollon palveluista 1.1.2022 alkaen.

1.1.2022 lähtien Maalahden kunnan sivulla olevia sosiaali- ja terveyspalveluiden tietoja ei enää päivitetä, mutta ne pidetään vielä näkyvissä asukkaille alkuvuoden ajan. Ajankohtaisin ja päivitetty tieto löytyy Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän sivuilta osoitteesta pohjanmaanhyvinvointi.fi.

Uusia vastuuhenkilöitä ja yhteystietoja
Aiempiin kuntien ja kuntayhtymien yhteystietoihin sekä henkilöiden vastuualueisiin tulee muutoksia 1.1.2022 alkaen.


Influenssarokotukset 2021

Rokotukset ovat maksuttomia seuraaville ryhmille:
• kaikki 65 vuotta täyttäneet
• sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
• raskaana olevat
• alle 7-vuotiaat lapset
• varusmiespalveluksen aloittavat
• sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö.
Asetuksen mukaan kansallisen rokotusohjelman maksuttoman influenssarokotteen voi antaa ihmiselle, joka
• on toistuvasti läheisessä kontaktissa vakavalle influenssalle erityisen alttiiseen ihmiseen
• on toistuvasti läheisessä kontaktissa sellaisen vakavalle influenssalle alttiin ihmisen kanssa, jota ei voida suojata influenssarokotteella.
Toistuvasti läheisellä kontaktilla tarkoitetaan tilannetta, jossa henkilö asuu samassa asunnossa tai on viikoittain kasvotusten tekemisissä suojattavan ihmisen kanssa.


Influenssarokotukset Maalahdessa ja Korsnäsissä
Maalahdessa ja Korsnäsissä influenssarokotuksiin on varattava aika. Ajanvarauksia otetaan vastaan 1.11.2021 alkaen. Varaa aika numerosta 040 650 7978 ma–to klo 8–12 ja pe klo 9–12. Rokotteita annetaan Maalahdessa (Dankas, Köpingintie 10) ja Korsnäsin terveystalolla.
Raskaana olevat ja lapsiperheet varaavat ajan influenssarokotukseen ottamalla yhteyttä omaan neuvolaansa. Kotisairaanhoito tarjoaa rokotetta asiakkailleen. Asumisyksiköiden asukkaille tarjotaan rokotetta omassa yksikössä.
Kun saat influenssarokotteen, voit samalla kertaa saada myös ensimmäisen, toisen tai kolmannen koronarokoteannoksen.

Koronarokotteen kolmas annos
Soitamme kaikille 80 vuotta täyttäneille maalahtelaisille ja korsnäsiläisille, jotka ovat saaneet kaksi annosta koronarokotetta. Alle 80-vuotiaat voivat varata ajan kolmanteen koronarokotukseen numerosta 040 650 7978 ma–to klo 8–12 ja pe klo 9–12.

Seuraaville ryhmille suositellaan kolmatta koronarokoteannosta, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta:
• 60 vuotta täyttäneet
• laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat
• riskiryhmät 1 ja 2
• henkilöt, jotka saivat kaksi ensimmäistä rokotetta vuoden 2021 alussa alle 6 viikon annosvälillä

Seuraaville ryhmille suositellaan kolmatta koronarokoteannosta, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta:
• sairauden tai hoidon takia voimakkaasti immuunipuutteiset 12 vuotta täyttäneet


Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita ensin terveyskeskukseen niin saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta,
puh. 06 347 7645.

Aukioloaikojen ulkopuolella: soita keskussairaalan päivystyspoliklinikalle, puh. 116 117.

Tietoa koronaviruksesta

Huom! Ota aina puhelimitse yhteyttä hoidon tarpeen arviointiin ennen mahdollista terveyskeskuksessa käymistä. Lääkärin vastaanotolle tulevat henkilöt käyttävät pääsisäänkäyntiä ja odottavat odotustilassa kuten tavallisesti. Jos sinulla on flunssaoireita, pyydämme sinua käyttämään ambulanssioven vasemmalla puolella olevaa ovea. 

Seuraamme Vaasan sairaanhoitopiirin suosituksia ja pyydämme kaikkia vierailijoita 12 ikävuodesta ylöspäin käyttämään kasvomaskia kun tulette terveyskeskukseen. Ottakaa oma kasvomaskinne mukaan!

Maalahden kunnan koronavirustiedotteet löydät tästä.

Rokotustilanteesta Maalahdessa ja Korsnäsissa voit lukea tässä.

Maalahden-Korsnäsin terveyskeskus noudattaa Vaasan keskussairaalan ohjeita, katso linkki alla.
Vaasan keskussairaalan koronavirus-tiedote ja ohjeet
Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen koronavirus-tiedote

Koronavirustartuntaa tai siihen altistumista epäillessä ei pidä soittaa hätänumeroon 112. Hoito-ohjeita saa valtakunnallisesta neuvontanumerosta 0295 535 535.


Maalahden-Korsnäsin terveyskeskuksen alueella on noin 7 800 asukasta. Terveyskeskuksella on toimipisteitä Maalahden ja Korsnäsin kunnissa. Päätoimipiste sijaitsee Maalahdessa. 

Terveyskeskuksen tehtävänä on terveydenhuoltopalvelujen tuottaminen ja kehittäminen sekä väestön terveyden edistäminen ja ylläpitäminen.


Henkilöt, joiden kotikunta ei ole Maalahti tai Korsnäs, tai jotka eivät ole vaihtaneet terveyskeskustaan Maalahden-Korsnäsin terveyskeskukseen, tulisi hakeutua Vaasan keskussairaalan yhteispäivystykseen, kuten sovittiin yhteispäivystystä muodostettaessa. Potilaat eivät tarvitse lähetettä tai hoitoonohjausta Maalahden-Korsnäsin terveyskeskuksesta.

Ainoastaan kiireellisissä tapauksissa, joissa on kysymys hengenvaarasta tai sairaus voimakkaasti pahentuu saman päivän aikana ja muuttuu hengenvaaralliseksi, voi toisen kunnan potilas saada hoitoa terveyskeskuksessamme.

Parasta on kertoa kotikunta jo ensimmäisessä puhelinkontaktissa tai ilmoittautumisen yhteydessä, jotta potilas on mahdollista ohjata oikeaan hoitopaikkaan.


hvchemsida

 

Päivitetty 07.01.2022 10:52